5 gemeentes gaan de strijd aan bij het NK Tegelwippen

We gaan de strijd met elkaar aan in Rivierenland tijdens het NK Tegelwippen! De gemeentes West Betuwe, Zaltbommel, Culemborg, Buren en Tiel streven allemaal naar de ‘meest gewipte tegels’ trofee. Dit is bedoeld om de omgeving te vergroenen om zo voorbereid te zijn op de toekomst. NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober.

Waarom is vergroenen belangrijk? 

Vergroening speelt een belangrijke rol in de leefbaarheid van dorpen en steden. Groen geeft verkoeling en schaduw in de zomer. Het helpt om wateroverlast te voorkomen. Zorgt voor meer biodiversiteit. En zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Verder zorgt groen voor gezelligheid omdat het mensen aanmoedigt naar buiten te gaan en om samen aan de slag te gaan!

Tegels eruit, groen erin tijdens het NK Tegelwippen

Tijdens het NK Tegelwippen worden er veel vergroeningsacties georganiseerd. Deze zijn zowel om inwoners als om organisaties te motiveren hun eigen tuin en omgeving groener te maken. Ook werken gemeentes aan het vergroenen van openbare ruimtes. Denk aan bomen, planten op pleinen, het organiseren van een tegeltaxi, bloemen op schoolpleinen, en het uitdelen van zadenpakketten.

Samen bereiken we meer met Klimaatactief Rivierenland

De gemeentes gaan niet alleen maar de strijd met elkaar aan. We gaan ook samenwerken om krachten te bundelen en samen acties uit te voeren. Dit doen we vanuit het regionale samenwerkingsverband Klimaatactief Rivierenland.

Wil je weten wat jouw gemeente organiseert voor het NK Tegelwippen? Kijk op klimaatactiefrivierenland.nl/tegelwippen