Bomenbuurt Ochten

Bomenbuurt Ochten

Afgelopen anderhalf jaar is de Bomenbuurt in Ochten opnieuw ingericht. In de Bomenbuurt is sinds de aanleg in de jaren ‘60 aan de inrichting van de openbare ruimte bijna niets veranderd. De inrichting van de openbare ruimte voldeed niet meer aan de huidige normen. Daarnaast was het rioleringssysteem afgeschreven en aan vervanging toe wegens lekkage en slechte afstroming.

Het riool en de bestrating in de wijk zijn vervangen en er is meer groen toegevoegd. Er is een watergang aangelegd die bij regenval meer water kan opvangen en er zijn wadi’s (Water Afvoer Drainage en Infiltratie) aangelegd. De ijsbaan is op verzoek van bewoners opnieuw geasfalteerd en waterdicht gemaakt. In de buurt zijn grasbetontegels toegepast op de parkeerplaatsen. In het bosje aan de Lijsterbesstraat/Plataanstraat wonen verschillende vogels, bijen en andere insecten, dit soort struiken zijn zeldzaam binnen de gemeente Neder-Betuwe. De gemeente overlegt met buurtbewoners om dit bosje op een juiste manier in te richten. Al deze maatregelen dragen bij aan een meer klimaatbestendige inrichting van de wijk.

Bij dit project werd gewerkt met de BouwApp, deze app kunnen bewoners downloaden. Ze worden zo op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. Ook worden leuke nieuwtjes en feitjes gedeeld. Op dit moment hebben 196 mensen zich geabonneerd op deze berichten.