Bieb Talk: Guerillia Gardening

BiebTalk: Guerrilla Gardening

Met guerrilla gardening verover jij de grijze openbare ruimte en maak je er een groene oase van. Guerrilla gardeners wippen stoeptegels voor geveltuinen en beplanten de kale grond rond bomen. Met een bloemen-explosie in jouw plaats of buurt, geef jij de biodiversiteit een flinke boost. Dat levert levendige straten op, vol vogels, vlinders en bijen.

In de lezing leer je meer over dit fenomeen. Je krijgt voorbeelden van succesvolle guerrilla gardening acties en tips hoe je zelf aan de slag kunt. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor vragen.

Jenny (Cerian van Gestel) is bioloog en woont met haar gezin in Bunnik. Als scholier vroeg ze al aan klasgenoten om hun handtekening te zetten tegen de kap van het tropisch regenwoud. Na haar studie maakte ze van het voeren van groene acties en campagnes voor een betere wereld haar beroep; ze werkte voor diverse goede doelen.

Voor Jenny is guerrilla gardening precies waar ze van houdt: lekker met de handen in de aarde, gezellig samen met anderen écht het verschil maken. Na jaren van vrijwillige inzet werd in 2020 een stichting geboren waardoor Jenny zich nu fulltime voor guerrilla gardening kan inzetten. Ze is de auteur van het boek ‘Guerrilla Gardening‘.

Voor wie?
Deze lezing is voor iedereen die graag groen denkt en de natuur een warm hart toedraagt. Ben jij een buurtvergroener in spe, dan is deze BiebTalk iets voor jou.

Actie voor de snelle beslisser: de eerste 20 aanmeldingen krijgen een gratis ‘Bloempracht in je boomspiegel zaadzakje’ cadeau. Een speciaal voor de boomspiegel samengestelde mix. Natuurlijk geteelde zaadjes, inheemse bloemensoorten.

Aanmelden
Dit is een online lezing en aanmelden kan via deze shop. Voorafgaand aan de lezing krijg je een link waarmee je eenvoudig kunt deelnemen. Zorg dat je e-mailadres juist is ingevuld.

Over BiebTalk
Bibliotheek Rivierenland presenteert in 2022 maandelijks een ‘BiebTalk’. Online evenementen die je gewoon vanuit huis kunt bijwonen. Laat je inspireren door 10 inspirerende sprekers over even zoveel thema’s.
Meer info: www.bibliotheekrivierenland.nl/biebtalks

Datum

24 maart 2022
Expired!

Tijd

20:00 - 21:30