Bloemrijke(n) Bijeenkomst in Wamel / Beneden-Leeuwen

Op woensdagavond 10 mei is er een Bloemrijke(n) bijeenkomst. In dit project werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland aan (meer) bloemrijke stukken op openbaar toegankelijke plaatsen. Goed voor wilde bijen en andere insecten, mooi om te zien en leuk om samen mee bezig te zijn!

Inspiratie, kennis en informatie
Ben je betrokken bij een dergelijk initiatief in één van de gemeenten van Regio Rivierenland? Wil je inspiratie opdoen, gelijkgestemden ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen? Je bent van harte welkom bij deze ‘Community of Practice”! Ook als je alleen belangstelling hebt en (nog) niet betrokken bent bij een ‘bloemrijk’ initiatief.

Eerst te gast bij Dorpsmoestuin West Maas en Waal
Vanaf 19 uur ben je welkom bij de Dorpsmoestuin West Maas en Waal in Wamel, te bereiken vanaf de Hogeweg (via het pad tegenover de Algemene Begraafplaats). Voorzitter en initiatiefnemer Piet Donkers vertelt over het ontstaan van de tuin. Het project Bloemrijken droeg in 2022 ook bij aan de tuin, met name met een bloemrijk zaadmengsel, plantgoed voor de gezamenlijke pluktuin en najaarsbollen. Piet neemt ons mee door de tuin en samen wisselen we ervaringen uit over wat goed ging en wat beter kan. Allemaal om van te leren!

Inheemse flora voor insecten
Vervolgens gaan we nog een uurtje naar binnen, in MFA De Rosmolen (Leliestraat 19, 6658 XN Beneden-Leeuwen). Landschapsarchitecht en ambassadeur voor biodiversiteit Ada Wille zal dan ingaan op (inheemse) plantensoorten die je graag in je Bloemrijk wilt, als je de wilde bestuivers wilt helpen. Ook verstrekken we informatie over het project Bloemrijken, voor wie het nieuw is.

Meer informatie

https://www.gonzend.nl/agenda/bloemrijke-n-bijeenkomst-in-wamel-beneden-leeuwen

Datum

10 mei 2023
Expired!

Tijd

19:00 - 22:00