Duurzame Dorpen produceren lokaal voedsel

Mensen wonen graag in dorpen omdat dit vaak hechte gemeenschappen zijn waar iedereen betrokken is bij elkaar en voor elkaar zorgt. Zo ook rondom actuele duurzame thema’s zoals het opwekken van schone energie, deelmobili-teit en het tegengaan van voedselverspilling. Zo worden dorpen duurzamer en lopen zij (bedoeld of onbedoeld) voorop in de transitie richting een meer duurzamer Gelderland. En zo vormen we met zijn allen een groeiend netwerk van ‘Duurzame Dorpen’.

Deze avond delen initiatiefnemers Chris Frencken van voedselbos Nieuwe Erven Brummen en Ben Freriks van voedselcoöperatie Goed Volk Lichtenvoorde hun ervaringen met ons. Zij vertellen tijdens deze digitale bijeenkomst hoe ze duurzamer en lokaal geteeld voedsel produ-ceren en hun dorpsgenoten overtuigen deze producten te kopen en deelgenoot maken van de voedselketen. Hoe brengt zowel het produ-ceren, verkopen en eten van deze producten mensen dichter bij elkaar. Marieke Ankoné van IVN Gelderland deelt haar tips en ervaringen rond het starten van groene buurtprojecten en projec-ten die mensen dichter bij de natuur brengen en mensen dichter bij elkaar.

Praktisch

Voor wie:

Vertegenwoordigers van dorps-verenigingen en dorpsbelangen-organisaties, initiatiefnemers van duurzame projecten, geïnteresseerden in dit thema

Online, aanmelden kan door een mail te sturen naar: c.post@spectrumelan.nl.

Na aanmelding ontvang je een zoomlink.

Datum

18 november 2021
Expired!

Tijd

19:30 - 21:00