Zindering in Tiel

Vlindertuin de Zindering is op zóveel manieren een vrolijk makend project! De tuin is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers van Stichting TielCentrumXL, medewerkers bij de gemeente en bedrijven uit Tiel.

Het is een mooi sociaal project, dat – doordat we álles samen aanpakken – mensen met elkaar verbindt. Door de centrale ligging van de tuin kunnen passanten vaak de vrijwilligers zien als ze aan het werk zijn. Dat levert een hoop ontmoetingen, complimenten, gezelligheid en goodwill op.

De initiatiefnemers hebben als doel om de biodiversiteit te versterken door zoveel mogelijk vlinders, bijen en andere dieren een goede leefomgeving in onze stad te bieden. De tuin is ook een supergeschikte plek om kinderen en volwassenen meer te vertellen over het belang van biodiversiteit.

Het bewateringssysteem zit ook al zo mooi in elkaar: het ligt onder de grond, het werkt met water uit de gracht én het werkt op duurzame energie!
Een kunstproject gaat duidelijk maken hoe en wanneer het aan het werk is.

De prachtige bloemenzee waar je fijn even doorheen kunt wandelen of een tijdje in kunt zitten, heeft de leefbaarheid van het centrum van Tiel een enorme boost gegeven.

Tiel heeft er ook een toeristische trekpleister bij. De tuin vormt een mooie entree voor mensen die van buiten Tiel de stad in komen: het is de plek waar fietsers en wandelaars vanaf de Waal de stad in komen. En de Vlindertuin ligt boven op het dak van de enige parkeergarage in de stad. Als je als automobilist boven de grond uitkomt is het eerste wat je ziet de Vlindertuin. Letterlijk en figuurlijk een mooie binnenkomer!

Bekijk de website hier:

Achtergrond