Grote ambities in Tiel voor de vlinders: Heel Tiel één grote vlindertuin

Een stukje groen is leuk, maar meer groen is beter! In het oude centrum van Tiel moest de riolering vervangen worden. En er is slim ingespeeld op die kans om klimaatadaptieve maatregelen te nemen. Aannemer Heijmans was bereid geveltuintjes aan te leggen als de vrijwilligers van StichtingCentrumXL en de Vlindertuin zouden inventariseren wie een geventuin wilde hebben. En zo geschiede.

Zaterdag 28 oktober zijn er 450 plantjes aangeplant in de nieuwe geveltuintjes. Dit is allemaal gedaan door enthousiaste vrijwilligers. Helaas waren er wel wat minder planten beschikbaar dan gehoopt door de vorst. Maar dat kon de pret niet drukken. Dankzij het winnen van de ‘Groene Icoonproject Challenge’ van provincie Gelderland konden alle geveltuin-eigenaren gratis biologische en insectvriendelijke plantjes krijgen.

Dit project is onderdeel van een groter project om van ‘Heel Tiel één grote vlindertuin’ te maken. Eerder hebben ze al Vlindertuin de Zindering gerealiseerd. Wil je meer weten over de Vlindertuin, bezoek dan hun website, instagram of facebook pagina.