NK Tegelwippen eindstand 2023: Culemborg vs. Buren

Het tegelwippen seizoen is geëindigd!

Dit seizoen zijn Culemborg en Buren de strijd aan gegaan wie de meeste tegels kon wippen. Het doel van het WK Tegelwippen is om te vergroenen: tegels uit de tuin en planten erin!

Culemborg heeft gewonnen met 39.983 tegels! Daarmee zijn ze landelijk 6e geworden in de categorie kleine gemeenten en 2e van alle Gelderse gemeenten. Culemborg heeft een grote slag kunnen slaan door de plannen met het Jach plein.  Buren heeft in totaal 5.889 tegels gewipt.

Gefeliciteerd met het resultaat beide! Volgend jaar is het de bedoeling een duel aan te gaan met nog 2 gemeentes uit de regio rivierenland. Want de actie is beide gemeenten goed bevallen. Dit is wat de wethouder De Bas van gemeente Buren erover zei:

“Natuurlijk zijn we blij met het resultaat. Het NK Tegelwippen zet klimaatadaptatie op de kaart bij de inwoners en binnen onze gemeente. Het extra competitieve element met onze buurgemeente Culemborg heeft voor een leuke twist gezorgd. En uiteindelijk is er maar één winnaar en dat is de natuur en het water dat z’n weg kan vinden. En dat is hard nodig.”